Ga naar hoofdinhoud

Jess Care is aangesloten bij de V&VN

V&VN staat voor ‘Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland’. Het is met ruim 85.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland. V&VN is er voor verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden*. V&VN wil de beroepsgroepen in staat stellen hun beroep met trots, passie en professioneel uit te oefenen.

Waarom is een beroepsvereniging als V&VN nodig?

Ieder zichzelf respecterend beroep heeft een beroepsvereniging. Dat is niet voor niets. Samen ben je beter en sta je sterker. Een vereniging draagt het beroep. Ze biedt een forum waar vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Ze zorgt dat de opleiding aansluit bij de praktijk. Ze stelt richtlijnen vast. Ze zorgt dat er voldoende bijscholing en nascholing is.

Daarnaast verzamelt de V&VN het laatste nieuws over de zorg. Wat zijn nieuwe ontwikkelingen, hoe worden regels en wetten in de praktijk gebracht? Daardoor blijft Jess Care ook op de hoogte en mede hierdoor kunnen wij onze cliënten weer duidelijk adviseren op veel gebieden.

Ook geeft een dergelijke vereniging het beroep een stem. Ze komt op voor de beroepsgroep: in bijvoorbeeld een cao-overleg, maar ook in onderhandelingen met zorgverzekeraars. Ze is gesprekspartner voor de overheid, bijvoorbeeld voor het vaststellen van het vergoedingenpakket of de inrichting van een Basis GGZ.

Registers
V&VN beheert het Kwaliteitsregister V&V, het Verpleegkundig Specialisten Register en het Register Zorgprofessionals. Door inschrijving in een register wordt precies bijgehouden welk niveau een lid heeft en of bijscholing en nascholing wenselijk is.

* V&VN zet zich in voor: verpleegkundigen opgenomen in BIG-register, verpleegkundigen NP (niet praktiserend), verzorgenden IG (volgens artikel 34), verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen en verzorgenden in opleiding.

Back To Top