Thuiszorg regelen

Thuiszorg wordt op verschillende manieren geregeld. Wat de beste manier is, is afhankelijk van de zorg die u nodig hebt.

Persoonsgebonden budget
Met het persoonsgebonden budget regelt u zelf de zorg, begeleiding, hulp of voorzieningen die u nodig hebt. U kunt ook een organisatie inschakelen die dit in opdracht van u doet. U bent zelf verantwoordelijk voor een goed beheer van het budget en voor de kwaliteit van de zorg die u ontvangt.

Particuliere zorginkoop
Via particuliere zorginkoop huurt u zelf een zorgmedewerker in. Stel dat u weet dat u, of een familielid, in de toekomst voor een bepaalde tijd zorg nodig heeft, bijvoorbeeld na een operatie of voor revalidatie, dan is dat een praktische optie. De inkoop van particuliere zorg is er niet alleen voor reguliere zorg, maar bijvoorbeeld ook voor controle bij sociale vereenzaming.

Zorg in natura
Als u kiest voor zorg in natura, dan krijgt u de zorgverlening, begeleiding, hulp of voorzieningen die u nodig hebt via een zorgverlener of in een instelling die een contract heeft met uw gemeente. Voorbeelden zijn een organisatie voor thuiszorg, een centrum voor dagopvang of een leverancier van revalidatie- hulpmiddelen.

Jess Care biedt thuiszorg aan particulieren en particulier verzekerden. Als u meer wil weten over de vergoeding van thuiszorg, neem dan vrijblijvend contact met ons op.